Χαρίδημος Ζαρίκος

Χαρίδημος Ζαρίκος

O Χαρίδημος ασχολείται με τον αθλητισμό από παιδί και πιο συγκεκριμένα με την κολύμβηση, το μπάσκετ και στα 14 του τον κέρδισε η κωπηλασία. Για δέκα συνεχόμενα χρόνια κέρδισε διακρίσεις σε διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – τμήμα φυσική αγωγής  και εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια ως fitness instructor, group instructor (trx, functional training, spinning, tabata,power bars) και φυσικά Personal training.

Ο Χαρίδημος γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας το 1984, όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του και επέστρεψε σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα. Έκανε διάφορα αθλήματα όπως κολύμβηση στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και Basket στον Μακεδονικό μέχρι που τον κέρδισε η κωπηλασία όπου και κατέκτησε αρκετές Πανελλήνιες νίκες. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκτοτε έχει εργαστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της πόλης ως fitness και group instructor καθώς και personal trainer με ειδίκευση στο functional, bodyweight training και women fat loss.

Έχει πιστοποίηση στη συνταγογράφηση άσκησης σε άτομα με χρόνιες παθήσεις καθώς και αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα sites καθώς και στο περιοδικό της πανελλήνιας εταιρείας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.