Τώρα μπορείς γυμναστείς καθημερινά από το σπίτι σου! Ftrooms το online γυμναστήριο. Κάνε γυμναστική στο σπίτι σου με ένα κλικ!

Γυμναστική στο σπίτι – Personal Training

Βάλια Σεφεριάδου

Η Βάλια Σεφεριάδου γεννήθηκε  και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε επί σειρά ετών, κολυμβήτρια στην αγωνιστική Ομάδα Κολύμβησης του Α.Σ. ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Α.Π.Θ.) από το οποίο και αποφοίτησε με Ειδικότητα το TAE-KWON-DO.

Τελειώνοντας τις σπουδές μύτης παρακολούθησε τα επίσημα σεμινάρια της ACSM (American College of Sports Medicine) στην Αθήνα καθώς επίσης και τα online σεμινάρια της NASM (National Academy of Sprorts Medicine).

Αργότερα, λόγω ενός τραυματισμός αποφάσισε να ασχοληθεί και με πιο εναλλακτικές μορφές άσκησης και έτσι ανακάλυψε το Pilates. Ακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων της STOTT PILATES σπουδάζοντας στην Κύπρο (Λευκωσία) ,στη Σουηδία (Στοκχόλμη) και στον Καναδά (Τορόντο) και κατέχει πλέον τον τίτλο: Certified STOTT PILATES Instructor (Intensive/Advanced Matt Work IMW/AMW, Intensive/Advanced Reformer IR/AR, Intensive/Advanced Cadillac- Intensive/Advanced Stability Chair- Intensive/Advanced Barrels ICCB/ACCB).

Εξειδικεύτηκε στο πρόγραμμα για αθλητές υψηλού επιπέδου “Athletic Conditioning”, στο πρόγραμμα Ειδικών Πληθυσμών “Injuries and Special Populations”, και στο πρόγραμμα για άτομα με χρόνιες παθήσεις “Chronic Disease” στο Τορόντο του Καναδά.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Στοκχόλμη, είχε την τιμή να μαθητεύσει δίπλα στην Caritta Lesche, επίσημο μέλος των Ολυμπιακών και Εθνικών Ομάδων Hockey, Κολύμβησης και Στίβου. Σε ολόκληρη τη διάρκεια των σπουδών της στην Ευρώπη και στην Αμερική μαθήτευσε κοντά σε Pilates Instructors που είναι μέλη εθνικών ομάδων basketball , volleyball, tennis, taekwon do, κολύμβησης και ποδοσφαίρου, και συναναστράφηκε παγκόσμιους αθλητές και ολυμπιονίκες κατά τη διαδικασία των pilates session τους.

 

 

Στα πλαίσια ενασχόλησης της με αθλητές υψηλού επιπέδου ασχολήθηκε με τη μέθοδο BLOOD FLOW RESTRICTION (BFR) με σκοπό την πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών.

 

 

Εργάστηκε  ως Athletic Conditioning Coach  στη Γυναικεία Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης , Α1 Εθνικής Κατηγορίας και στην Αντρική Ομάδα Μπάσκετ του Ανατόλια, Α2 Εθνικής Κατηγορίας με κύριο αντικείμενο την πρόληψη και αποκατάσταση τραυματισμών των αθλητών.

 

 

Είναι επίσης πιστοποιημένη δασκάλα Pilates στο Διεθνή Οργανισμό BASI PILATES Systems.

Ολοκλήρωσε τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Hatha Yoga (RYT 500hrs). Εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία της Anusara Yoga (Immersion I,II,III) .

Είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα στο Διεθνή Οργανισμό Yoga Allience (RYT 500) με ειδίκευση στη Vinyasa Flow Yoga και Yoga Therapy .

Επίσης έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Prenatal Yoga – Γιόγκα Εγκυμοσύνης (Certified Prenatal Yoga Instructor) και kidsYoga (RAINBOW program), πιστοποιήθηκε ως δασκάλα γιόγκα εγκυμοσύνης και γιόγκα για παιδιά στους Διεθνείς Οργανισμούς Birthlight και Rainbow αντίστοιχα.

 

 

Είναι πιστοποιημένη γυμνάστρια TRX Level 1,2(TRX Suspension Trainer, TRX Sports Medicine Suspension Trainer.) στο Διεθνή οργανισμό Fitness Anywhere.

Κατέχει Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών – Emergency First Responses (E.F.R.)